TILL KASSAN  
 

Om GöteborgsFabrikerna

Göteborgs Fabrikerna AB - Om GöteborgsFabrikerna

We hate cancer!

Help us fight it.

Livet far förbi. Vi människor jäktar och stannar sällan upp och utvärderar och omvärderar våra liv. Hur vill vi leva? Vad är viktigt för oss? Allt för många tänker igenom sina liv när de får ett sjukdomsbesked. Men varför är vi så dåliga på att göra det medan vi är friska och har ork. Mitt liv har tagit många vändningar men framför allt två som har påverkat mitt liv mer än andra. Det ena var att jag 2004 år fick besked om att jag hade cancer. Drygt 40 år gammal och cancer. Jag opererades inom ett par veckor och hade den otroliga turen att sedan dess ha mått bra. Det hela gick så snabbt att jag inte då reflekterade så mycket över det eller insåg hur lyckligt lottad jag var som klarade det så bra. Jag var mitt inne i ekorrhjulet som vi alla springer i. Jag var gift sedan 15 år tillbaka, 2 barn, tvillingar 10 år gamla, ägde ett företag som gick otroligt bra, så allt bara rullade på.

Det andra är att jag för 5 år sedan skilde mig och ett tag senare sålde mitt företag. Helt plötsligt stod jag där, mitt livet, och skulle välja vilken väg jag ville gå. Jag hade arbetat hela mitt liv med att göra affärer, något jag alltid brunnit för och gör än i dag. Jag stannade upp och funderade på vad jag ville göra. Jag träffade även en kvinna som kom att bli min hustru. Jag började förhålla mig till livet på ett annat sätt. Stanna upp och känna, jag fick andra värderingar i livet. Jag ville göra något för att hjälpa till. Jag ser fler och fler omkring mig drabbas av cancer och jag ser deras kamp. Deras önskan om att få komma ut på andra sidan friska och få livet tillbaka. Egentligen är det först nu jag verkligen förstår vilken otrolig tur jag hade. Jag fick snabbt vård och jag blev helt bra. 2014 blev jag friskförklarad. Jag och min fru har precis fått vårt första barn, mitt tredje. Jag vill fortsätta göra affärer men kände att jag ville göra på ett annat sätt. Det var då, kort efter att jag lämnat Cult Design som idén vaknade om att jag vill stödja cancerforskningen så att fler människor kan få den hjälp de behöver. Hjälpa till att bidra mot nolltolerans mot dödsfall i cancer.

Jag tog kontakt med min vän Björn Nilsson och med honom som produktutvecklare började vi skissa på så kallade ”livsstils-fabriker”. Allt under namnet GöteborgsFabrikerna och med viljan att ta kampen mot cancer som grundidé. Nu är vi klara och under hösten lanseras de tre första fabrikerna som ni ser på följande sidor.

GöteborgsFabrikerna erbjuder designprodukter för hem och vardag som genomsyras av ”klassiskt på ett nytt sätt”. Vi samarbetar med områdesexperter och designers för att få fram nytänkande produkter med stil och finess.

 

Magnus Tyrén

 

Magnus Tyrén

VD och grundare